woensdag 29 april 2009

Zepp!... over Firma, Farcel en Fepp...

Zondagnamiddag laatstleden. Eigenlijk wilde ik naar het verjaardagsfeest van "Het Nest" van de Nova op 't Kiel te gaan maar ik had al gereserveerd voor de kindervoorstelling Zepp! van kollektief D&A. Belofte maakt schuld, vooral dan tegenover Juliette, mijn dochtertje; ze had namelijk rendez-vous met haar ex uit de kleuterschool (Juliette is 6 jaar moet u weten).

Zepp! was sprookjesachtig mooi... In het begin was het niet helemaal duidelijk hoe het allemaal ineen zat... voor de kindjes tenminste. Maar na een kleine fluisterende uitleg in J's oor begreep ze het helemaal en zat ze er volledig in, in die wereld van Irma en Marcel, en die van Zepp. "Hoe...", zei Juliette, "Zepp is een meisje?". Inderdaad, Zepp is een meisje met donker haar en geen jongen met blond haar zoals op de affiche en de flyer; goed opgemerkt Juliette!

Alles was mooi aan de voorstelling: het volledige decor inclusief het vernuftige huis op palen en de donzig zachte wolken, de belichting, de muziek (petje af voor Piet Slangen) speciaal gecomponeerd voor Zepp!, de ganse sfeer en natuurlijk het speeltalent van Irma èn Marcel èn Zepp. Naast bijna tranende ontroerendheid was er ook een stevige portie passie en drama besproeit met een heerlijke dosis humor.

En nu, 3 dagen na de schouwtoneel spreken Juliette en ik nog altijd in het Zepp's: de F-taal... neen, geen fu*k taal maar bijna alle beginsyllaben vervangen door een 'f'.

Fortom... feerlijk fprookje fewoon... ferci firma, farcel en fepp!

cc De Kern / (f)Luther

Geen opmerkingen: