donderdag 10 maart 2011



Karlijn Sileghem & Hans Van Cauwenberghe
in
Drink Rode Wijn


Hans Van Cauwenberghe is een ondergewaardeerd acteur. Voilà, het staat er. Zoals hij twee lentes geleden de vaderrol vertolkte in het locatieproject In Memoriam van Hanneke Paauwe, dat is ons lang bijgebleven. Hij deed dat ingehouden, zonder franjes, uitgepuurd en heel erg toegankelijk ook, verstaanbaar. Duidelijk en to the Point. Afin, we hebben ons punt gemaakt waarschijnlijk: De Kern zit vol met fans van Hans Van Cauwenberghe. Toen ons de vraag gesteld werd of we een voorstelling met Hans wilden coproduceren, hebben we daar geen 2 seconden over moeten nadenken. En nu is het zover, Drink Rode Wijn gaat bij ons in première.

Laurens De Keyzer, journalist bij De Standaard, sprak jarenlang met allerlei boeiende mensen over het thema afscheid. Zijn tocht resulteerde in pakkende gesprekken met uiteenlopende figuren, van Miet Smet en Rik Torfs, tot onbekend Belgen met even straffe verhalen. De reacties waren overweldigend, honderden lezersbrieven overspoelden de redactie. Niet enkel de vertellers, maar ook de lezers gingen massaal voor de bijl. De verhalen werden gebundeld bij Lannoo, zoals nog andere reeksen van De Keyzer.

Diezelfde verhalen dienen nu als uitmuntend vertrekmateriaal voor een warme, genereuze voorstelling over aankomen en vertrekken. Over alles wat waardevol is. Over graag zien en nog liever graag gezien worden. Over het leven, afin quoi.
Twee straffe acteurs, (want mevrouw Karlijn Sileghem mag er uiteraard ook zijn !) dompelen zich onder in deze warme stroom van getuigenissen. Deze voorstelling vertelt ons vooral dat het leven vaak geen kermisritje is, maar dat je met de nodige humor toch al een gans eind verder komt.

Dat er veel muziek aan te pas komt, ligt voor de hand. De hit van Joe Harris, 'Drink rode wijn' komt hier dan ook volledig tot z’n recht.


Kijk, dit wilden wij u even laten weten. Tot in onze schouwburg?



Drink Rode Wijn – een coproductie met cc De Kern

tekst: Karlijn Sileghem & Hans Van Cauwenberghe
muziek: Alano Gruarin & Peter Verhaegen

PREMIERE op Za 2 april 2011 - 20.15 uur

Tickets: 10/12 €

Info & tickets: www.ccdekern.be/programma/450/drink-rode-wijn/karlijn-sileghem-hans-van-cauwenberghe

De Kern/Max

Geen opmerkingen: