dinsdag 2 februari 2010


Kunst in de nis

Hebt u onze prachtige covers al gezien van onze tweemaandelijkse brochure? Deze zijn helemaal van de hand van onze huiskunstenaars Kim Troubleyn en Ephameron. Dit doen ze namelijk het hele seizoen.

Maar wist u al dat de prachtige kunstwerken die te vinden zijn in de nis van onze schouwburg (die grote muur als u de eerst reeks trappen hebt genomen) ook door hen gemaakt zijn? Deze dames laten maandelijks nieuwe installaties opduiken. Constant vernieuwend, steeds verrassend: elementen worden toegevoegd en weggehaald en steeds wordt er gewerkt rond een specifiek thema, zoals de was, de straat, de liefde. Hun werk gaat over het kleinmenselijke in ieder van ons, de grote gevoelens van elke dag en het buitengewone in de alledaagsheid.

Deze maand bouwden ze deze nieuwe installatie. Als je onze brochure van januari- februari al hebt gezien dan zal je meteen opmerken dat ze beiden iets te maken hebben met veren. Deze kunnen je laten lachen én huilen. Kom dus naar De Kern en laat je kittelen door onze vele voorstellingen!

Ephameron en Kim Troubleyn volgden allebei een opleiding beeldende kunsten. Eva is heel actief bezig met tekenen, fotografie, tekst en het organiseren van tentoonstellingen (check out: www.ephameron.com). Kim houdt ervan om supplementjes te maken bij andermans werk, zowel voor theater als voor de beeldende kunst.
cc De Kern\Yorick

Geen opmerkingen: