vrijdag 5 februari 2010



Wij zijn klaar voor een topweekend






In een cultuurcentrum werken is altijd leuk, maar soms krijg je nog extra veel goesting in je werk. Doordat je veel verschillende bezoekers fijne momenten kan aanbieden bijvoorbeeld. In De Kern & Nova beleven we absolute topdagen. Vergelijk het met de horeca aan de kust als die dankzij de zon een topweekend beleeft.

Gisteren begon ons topweekend eigenlijk al. In Nova (het ontmoetingscentrum waar De Kern meewerkt aan een boeiende werking). Op het Kiel (die wijk waar soms echt geweldige dingen gebeuren). Wel, in Nova speelde gisteren op het Cultuurcafé Few Bits, een nieuwe Antwerpse groep rond frontvrouw Karolien Van Ransbeeck (bekend van Sodatune). Niet alleen vonden wij de muziek heel erg schoon, het werd een warme avond in het algemeen. De vernissage van de Academie van Hoboken vooraf trok veel volk en ook het Cultuurcafé zelf was populair. Een goedgevulde zaal dus en tal van leuke, nieuwe ontmoetingen.

Ook in De Kern beloven het warme dagen te worden. Met vier uitverkochte voorstellingen op drie dagen tijd in de meest uiteenlopende genres, kunnen wij niet anders dan gelukkig zijn. Niet dat het ons alleen om het aantal verkochte tickets te doen is, verre van zelfs, maar dat onze vernieuwende en gedurfde programmatie zoveel mensen goesting doet krijgen om naar De Kern te komen, sterkt ons in het geloof dat we de juiste weg zijn ingeslagen en voorstellingen aanbieden waar het Wilrijkse publiek op zit te wachten (suggesties zijn trouwens altijd welkom op kern@stad.antwerpen.be).

Even concreet nu:
- Vanmiddag (schoolvoorstelling) en vanavond (vrije voorstelling) speelt comedian Youssef El Mousaoui in onze schouwburg. Allebei uitverkocht.
- Na Youssef hebben we ongeveer 20 uur de tijd om van De Kern een stomende danskeet te maken. Tussen 20 en 3 uur ’s nachts krijgen we ondermeer El Crémè Glace Quès, Turntable Dubbers en Merdan Taplak over de vloer voor een waanzinnig feestje. Er zijn nog tickets verkrijgbaar (ook aan de kassa) voor Mundial Night van zaterdag, maar met nu al 400 verkochte tickets is De Kern morgenavond rond middernacht ongetwijfeld … uitverkocht.
- En omdat we niet van ophouden weten programmeren we zondag nog twee voorstellingen! Voor kinderen (Windenkind van Compagnie Heist, muziektheater voor kinderen van 4+) in De Kern zelf én om 11 uur ’s ochtends al een klassiek concert (Tambourin Duo) in kasteel Steytelinck. Beide voorstellingen: uitverkocht!

Als je al die voorstellingen optelt, krijgt De Kern dit weekend 1400 mensen over de vloer!
Hopelijk bent u een van die 1400, want anders mist u fantastische voorstellingen. Maar zelfs dan nog: niet getreurd. We doen gewoon verder. Volgende dinsdag kan u alweer genieten van uw vertrouwde buurtcinema (Coco Avant Chanel) en zondag geven Esmé Bos en Bart Voet speciaal op vraag van De Kern een Valentijnsconcert in onze schouwburg.

Veel plezier in De Kern!

cc De Kern/Jan

Geen opmerkingen: