maandag 9 augustus 2010

2532 verkochte kaarten op de Ticketdagen!

Met de Ticketdagen beleefden we zondag en vandaag de échte start van het seizoen. Na zo’n maand vakantie is het altijd even wennen: terug in het cultuurcentrum, opnieuw honderden bezoekers over de vloer. Zelfs het ticketing- en toogsysteem lijkt dan weer even Chinees (hoe reserveer je tickets voor meerdere voorstellingen, hoeveel scheppen koffie waren dat ook alweer?). Maar goed, ondanks die vakantieontwenningsverschijnselen hebben we er een fantastisch weekend opzitten!
Want het begon al zaterdag met Willrock, het jaarlijkse Wilrijkse festivalletje waarbij De Kern mee in de organisatie zit (Willrock is ieder jaar weer een geweldig feest dankzij de inzet van verschillende organisaties, maar vooral dankzij ongelooflijk veel enthousiaste vrijwilligers). Met The Kids en The Opposites stonden er dit jaar alweer enkele absolute topbands op de affiche. Ondanks de regen was er erg veel volk, het ideale recept voor een fijne avond.

Over naar de Ticketdagen. Net het eindresultaat berekend en we verkocht zondag en maandag maar liefst 2532 tickets! Dat is een pak meer dan 1828 van vorig seizoen. Het begon al zondag. Toen onze onthaalbediende arriveerde rond negen uur (de deuren gingen open om 10 uur), stond er al aardig wat volk aan te schuiven. Twee keer raden waarvoor: de laatste 10 tickets voor de show van Philippe Geubels! Kwart na tien waren alle kaarten voor die voorstelling de deur uit.
Maar ook andere voorstelling bleken erg populair: van de MartHa’s over Freddy De Vader, Stijn Meuris tot Michael Van Peel: we verkochten érg veel tickets. Ook erg populair, en zelfs al uitverkocht: de lezing rond het Jainisme met een bezoek aan de Wilrijkse tempel. We proberen nog een extra lezing te organiseren, omdat de vraag nog groot is. Meer info volgt op onze website, www.ccdekern.be. Verder konden bezoekers grabbelen in de fortune cookies (Kijk! Een gratis filmticket! Een gratis drankje!) en buiten stond de Elsschot-mobiel.

Nog bijna vergeten: zondag begon ook onze reeks van zomerfilms. Op Valaar à la Playa vertoonden we zondag zowel een kinderfilm als eentje voor de iets ouderen. En vanaf morgen kan je iedere dinsdag van augustus genieten van film in de Wilrijkse openlucht. Op woensdag is de vaste afspraak aan de Braemblokken op het Kiel en donderdag kunnen filmfanaten terecht in Hoboken.

Voila, het seizoen is nu echt op gang getrokken! Want ook dit weekend zijn er allerlei dingen te doen: zaterdag in het Kielpark (Circusplusminus) en zondag Kapitein Winokio in Wilrijk! En nadien etc etc… alle details op www.ccdekern.be
Tot snel!

cc De Kern/Jan

Geen opmerkingen: