vrijdag 29 april 2011


tg elektra :: broedplaats voor jong theatertalent


Hun Kramp in het Park had ik niet gezien twee jaar geleden, maar verleden jaar zag ik wel de “remix” herwerking van Thuis van Hugo Claus, hier om de hoek in jc Vizit. Toen was ik al onder de indruk van deze junge hunden die zich De Wüsten noemen. En dit jaar bijten ze keihard terug met een volledig nieuwe eigen voorstelling, onder regie van dramaturge Layla El-Dekmak, in een eindregie van Vrouwe Elektra herself, Nathalie Lepage. Techniek wordt volledig verzorgd door een nieuwe lichting Sabbattini stagiairs. Het stuk begint in echte “Saw” stijl: 6 jonge honden worden in een vreemde ruimte gesmeten waar ze in een raar soort kwis terecht komen. Telkens weer worden er directe vragen gesteld en worden ze gedwongen zichzelf ook in vraag te stellen. Keuzes moeten worden gemaakt, knopen moeten worden doorgehakt, want volwassen worden, dat moeten we toch allemaal...?

Wie zijn ze, wat doen ze en wat willen ze worden? Vragen waar elektra acteurs Silke, Elias, Shana, Raf, Tessa en Robbert mee aan de slag moeten onder hun aliassen. Quizmaster is het (voor het publiek onzichtbare) schaap van de affiche, met een hoofd met 101 personaliteiten. En zo worden de deelnemers stap voor stap hun eigen regisseur die de routes van het leven zelf moeten uitstippelen en al dan niet volgen.

En wie wint er dan de kwis? Dat zal je zelf ergens in de nabije toekomst moeten gaan bekijken (bijvoorbeeld op 11 mei in de Rataplan). De foto’s krijgen jullie wel al mee…

                                      
 
 
 
 
 
 
 
 
 


cc De Kern \ Luther

Geen opmerkingen: