vrijdag 7 augustus 2009

TICKETDAGEN in cc De Kern

zondag 9 en maandag 10 augustus van 10 tot 17 uur


De ticketdagen van culuurcentrum De Kern in Wilrijk: bestaat er een gepaster antwoord op de crisis?
Kortingen & Cultuur: Doe buitensporige besparingen tijdens de TICKETDAGEN!

Een nieuw seizoen, een nieuwe lading absolute topnamen. Tradities zijn er nu eenmaal om in ere te houden. Volgende dames en heren volgen nu al een uitgekiend sportdieet om tijdens het komende seizoen in topvorm het De Kern-podium te bestormen: Wim Helsen, Hannelore Bedert, Herman Brusselmans, Theatergezelschap Stan, cie De Koe …

U wilt de passage van uw favoriete artiest niet missen? Groot gelijk. Daarom organiseren we bij De Kern een nieuwe editie van onze Ticketdagen. Op zondag 9 en maandag 10 augustus kan u er fantastische koopjes doen: we geven tot -40% korting op de kassaprijs van podiumvoorstellingen. U betaalt uw tickets en krijgt ze meteen mee naar huis. Met zoveel interessante voorstellingen is een abonnement trouwens meer dan ooit erg interessant!U kan bij ons terecht voor een verfrissend drankje en uiteraard vergasten we u graag op wat cultuur:

Kawabata werkt!


Het oeuvre van Kawabata (een cartoonduo dat in België zijn gelijken amper kent) kom je in de gebouwen en het drukwerk van De Kern her en der tegen.Logisch ook, al in de dagen dat de dieren stilaan het spreken verleerden, werden ze onze huiscartoonisten.Op zondag 9 augustus, tijdens de eerste van onze twee nieuwe Ticketdagen, zullen Andy Fierens en Sam De Buysscher lijfelijk aanwezig zijn in De Kern. (Moeders, sluit uw dochters op!)Het halletje dat de verbinding maakt tussen onze foyer en de publiekstoiletten, vormen zij die dag om tot Kawabata-Walhalla. Met muurschilderingen die gaan pogen de tand des tijds te doorstaan, al valt dat nog af te wachten…Live action painting, heet zoiets. Het is verboden de artiesten te voederen, maar strelen mag altijd.zondag 09 augustus 2009, vanaf 10 uur.


Genieten van het voltallige oeuvre van Kawabata kan op http://www.kawabata.be/Vriendjes worden van deze rare meneren kan via Facebook.De kunstjes van Eva en Kim!


Huiskunstenaars Kim Troubleyn en Ephameron verzorgden het afgelopen jaar de etalage van De Kern. Deze dames lieten van oktober tot en met augustus maandelijks nieuwe installaties opduiken in de vitrine. Constant vernieuwd, steeds verrassend: elementen werden toegevoegd en weggehaald en steeds werd er gewerkt rond een specifiek thema, zoals de was, de straat, de liefde. Hun werk ging over het kleinmenselijke in ieder van ons, de grote gevoelens van elke dag en het buitengewone in de alledaagsheid.
Telkens werd het publiek ook betrokken door het uitdelen van bijhorende multipels, zoals de Van ’t Straat²-trofeeën, originele bierviltjes met verschillenden tekeningen en poëtisch opschrift, zakdoekjes bij een ontroerende film, ontvlambare luciferdoosjes…

Speciaal voor de ticketdagen stelden ze een mini-tentoonstelling samen met een overzicht van alle verschillende projecten. De bezoekers worden ook deze keer extra in de watten gelegd met een zomers cadeautje!

maandag 10 augustus 2009, vanaf 10 uur.


Eva Cardon (ephameron) en Kim Troubleyn volgden allebei een opleiding beeldende kunsten. Eva is heel actief bezig met tekenen, fotografie, tekst en het organiseren van tentoonstellingen (zie ook: http://www.ephameron.com/). Kim houdt ervan om supplementjes te maken bij andermans werk, zowel voor theater als voor de beeldende kunst.

KIDS Bal Moderne (6+) Speciaal bal voor kinderen

zondag 09 augustus 2009 - 14 uur - Parkschool Ieperman, Kerkelei 43, Wilrijk -
Prijs: 5 euro


Een speciaal bal voor kinderen met dansjes op kindermaat. Op één namiddag leer je fantasievolle dansen aan met nadien een echte DJ als bonus.
Op het programma twee klassiekers op het Bal Moderne repertoire: The Wiz van Randi De Vlieghe en Quatro Staggioni van Joke Laureyns en Kwint Manshoven… Niks Star Academy of balletles, alle kinderen kunnen meedoen. Het Kids Bal Moderne is leren dansen voor iedereen op een héél leuke manier.
De Bals Moderne waren al een hit in Utrecht, Berlijn, Melbourne en Peking. En binnenkort ook in Wilrijk! De dansjes zijn op maat van kinderen vanaf zes jaar en hun ouders, maar ook wie jonger is, kan komen meedansen.


Een drankje voor Plan België

Doorlopend op de Ticketdagen: de officiële start van een project voor Plan België dat het hele seizoen lang zal lopen. Benieuwd? Op de Ticketdagen krijgt u de kans om als eerste een euro te doneren door het drinken van het frisse pint of cola.zondag 10 & maandag 11 augustus – doorlopend van 10 tot 17 uur

Geen opmerkingen: