vrijdag 28 augustus 2009


Tir|a|Nova: cultuur in een winkelcentrum!

Het gebeurt niet vaak dat we op deze blog berichten over Nova, het ontmoetingscentrum op het Kiel. Terwijl ik Nova alleen maar kan aanraden; dit jaar programmeren wij er trouwens meer dan ooit. Naast de gebruikelijke gratis cultuurcafés (tip: het concert van Blackie and the Oohoos op 1 oktober) kan je in Nova ook komen kijken naar onder andere Gorcha, De Mantel (Johan Petit & Vanessa Broes, ook in De Kern trouwens), Michael Van Peel, Bart Voet,...

Maar het grote nieuws op dit eigenste moment is de verhuis van Nova. Definitief weg uit de Schijfstraat? Neen, dat zeker niet. Want ons gebouw wordt nog beter en nog schoner. De komende maanden wordt er een nieuw onthaal gebouwd, er komt een terrasdeur, gehadicaptentoiletten,...

En daarom huist Nova in september, oktober (en zo goed als zeker ook in november) in winkelcentrum De Tir. Een geweldige opportuniteit, want we zitten er in een prachtig pand én heel wat mensen leren Nova kennen.

Gisteren zijn we verhuisd en momenteel wordt er nog hard gewerkt om ons pand tegen dinsdag klaar te krijgen. Dinsdagmiddag 1 september vanaf 12 uur gaat het officieel open. Kom zeker eens langs, want we bieden die dag voorstellingen in pakketvorm goedkoper aan en voorzien en warm welkom.

Donderdag is vervolgens het eerste cultuurcafé, met Generation Dallas. Die band speelt op het overdekte middenplein van het winkelcentrum, vlak voor ons pand (naast de GB).

Benieuwd? Kom zeker eens kijken. Naast de avondactiviteiten zijn we iedere werkdag tussen 10 en 18 uur open. En vanaf midden september stelt De Kern-huiskunstenares Ephameron haar prachtige werk 'secrets' tentoon. Komt dat zien!

PS een foto van Tir|a|Nova volgt. Beloofd!

cc De Kern/Jan

Geen opmerkingen: