dinsdag 2 augustus 2011

Openluchtcinema De Kern + pop-up restaurant De Kern:
drie dinsdagen op rij @ Middelheimmuseum



Van september tot en met mei toont Cinema De Kern doorlopend elke week de beste, cinematoppers uit alle windstreken - ja, ook uit Hollywood. Cinema De Kern is een waar begrip geworden in Wilrijk en verre omstreken. Tijdens de zomer echter breken we graag uit. Zo kiezen we dit jaar in augustus, telkens bij valavond, voor openluchtcinema onder de bomen van het magnifieke Middelheimmuseum. Aanwezig: een groot scherm, de betere zomerfilm, een bar en stoelen. Sinds dit jaar kan je voor de film ook gezellig dineren in het Middelheimmuseum. De meest felbegeerde kok van ’t stad Céleste bereidt telkens een aangepaste zomerse maaltijd. U betaalt slechts 10 euro extra voor een heerlijk gerechtje. Het enige dat u moet doen in tijdig reserveren, en best ook warme kledij meebrengen voor het geval de avonden harder afkoelen dan verwacht. Bij het filmticket krijgt u trouwens als vanzelf een gratis glas cava aangeboden
En om het allemaal nog interessanter te maken kan u op zondag 28 augustus genieten van een rondleiding in het Middelheimmusseum. Meer info vindt u hieronder.


Dinsdag 9 augustus – 21.30 uur – 4 euro (incl. glas cava)
You Will Meet a tall dark stranger – Woody Allen – 2010 – Verenigde Staten – 98 min.
Heerlijke verhalen van de NewYorkse grootmeestern, over verschillende mensen, met verschillende passies, ambities en ongerustheden. Een web van verwikkelingen brengt sommige mensen samen en brengt voor anderen juist weer de nodige problemen met zich mee... Anthony Hopkins schittert als vanouds...


Dinsdag 16 augustus – 21.15 uur – 4 euro (incl. glas cava) Elle 's appelait Sarah – Gilles Paquet-Brenner – 2010 – Frankrijk – 111 min.

De tienjarige Sarah wordt in 1942 opgepakt en gedeporteerd. Niemand zag dat Sarah haar broertje in een kast opsloot, net voordat de politie binnendrong. Zestig jaar later gaat een Amerikaanse journaliste op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie.

Dinsdag 23 augustus – 21 uur – 4 euro (incl. glas cava)
El secreto de sus ojos – Juan José Campanella – 2009 – Argentinië, Spanje – 127 min.

De gepensioneerde onderzoeksrechter Benjamin wil een boek schrijven over de brute verkrachting en moord die vijfentwintig jaar eerder plaats vond. Wanneer Benjamin het dossier opvraagt ontmoet hij Irene, zijn vroegere leidinggevende waar hij hevig verliefd op was. De hele zaak ligt duidelijk erg gevoelig en voor Irene zijn er kennelijk redenen om de gegevens niet ter beschikking te stellen.

En ook nog: u bent naar één of meerdere van onze films komen kijken, en u wil nu echt wel meer te weten komen over de lopende expo van de Oostenrijkse boy-wonder Erwin Wurm? Schrijf je in op onze gegidste rondleiding!

 
Zondag 28 augustus – 11 uur – 3 euro (op voorhand reserveren!)

Rondleiding expo Erwin Wurm - Wear me out



 Veelzijdig, verrassend en humoristisch tentoonstelling van de Oostenrijker Erwin Wurm. Wurm is een beeldhouwer pur sang, gefascineerd door volumes, de menselijke figuur, abstractie en figuratie. Wurm werkt met zeer uiteenlopende media en materialen, variërend van zeer klassiek tot zeer actueel: brons, polyester, tekeningen, grote en kleine beelden, tekst, installaties, zijn eigen lichaam... Traditioneel zijn de vormen die ze aannemen nooit, en soms verdwijnen ze zelfs helemaal, zoals bij de One Minute Sculptures waarmee Wurm internationaal doorbrak bij een groot publiek.

Beperkte groepen van 20 personen. Snel inschrijven!
Middelheim Openluchtmuseum - Middelheimlaan 61 – Antwerpen

Tot slot: de allerlaatste zomercinema vindt naar goede gewoonte plaats in de Wilrijkse Neerlandwijk:
 Dinsdag 30 augustus – 20.45 uur – 4 euro (incl. glas cava)
Zot van A – Jan Verheyen – 2009 – België – 120 min.

Anna is gescheiden van Bruno nadat die vreemd ging met de schooljuf van hun zoontje Boris. Het huwelijk van Arno en Lydia, Anna's beste vriendin, heeft in ieder geval meer weg van het perfecte voorbeeldhuwelijk... hoewel ? Bij Alain en Fred is alles één en al rozengeur en maneschijn, want ze staan op het punt te trouwen... of gaat het feest toch niet door ? Neerlandhof – Eedenplein 20 - Wilrijk

>>> Info en reservatie (voor filmtickets, de maaltijden én de rondleiding)
>>> www.ccdekern.be & T 03 821 01 26

De Kern/Max






Geen opmerkingen: