maandag 1 maart 2010

Lees deze blog over De Vraagstaart van Proust met Annelies Verbeke en maak kans op een exemplaar van haar debuutroman Slaap!

De Kern gaat opnieuw literair: we pikken de draad terug op waar we hem vorige keer hebben laten liggen en staan er weer met een literaire programmatie. De driedelige literaire lezingenreeks De vraagstaart van Proust laat auteurs aan het woord in een origineel kader. Alhoewel – èrg origineel zijn we niet. Reeds in de 19de eeuw was het invullen van vragenlijsten een populair spelletje op feestjes van de burgerij. Eén van die lijsten heeft de tand des tijds doorstaan, omdat de vragen beantwoord werden door niemand minder dan Marcel Proust: de schrijver van de mega-roman A la recherche du temps perdu.

We mogen dus van geluk spreken dat Proust zo’n vragenlijst heeft ingevuld, anders was er waarschijnlijk geen sprake geweest van onze literaire reeks. Marcel Proust was dan wel een groot schrijver, hier in de Vlaamse literatuurwereld hebben we ook een aantal uitstekende auteurs. Annelies Verbeke is er zo één van. Dat mag je wel zeggen als er van je debuutroman (Slaap!) al meer dan 70.000 exemplaren werden verkocht en het boek al in 17 landen in vertaling is verschenen.

Misschien is Annelies Verbeke niet zo bekend als pakweg Tom Lanoye of Herman Brusselmans (die hier trouwens volgende keer te gast is) maar net daarom is deze vraagstaart van Proust de perfect manier om haar beter te leren kennen. Dit kan haast niet anders met vragen als ‘wie had u willen zijn?’, ‘Wie zijn voor u de helden van vandaag?’, ‘Welk talent zou u het liefst hebben?’ en ‘Wat is uw grootste karakterfout?’

Als je zelf nog een betere, leukere of interessantere vraag hebt voor Annelies Verbeke dan kan je deze altijd doorsturen naar kern@stad.antwerpen.be. De beste vragen worden sowieso gesteld!

Als je nu reserveert dan maak je kans op 1 van de 4 exemplaren van de debuutroman Slaap! van Annelies Verbeke. Vergeet bij je reservatie het codewoord ‘blog’ niet te vermelden, alleen zo kom je in aanmerking voor een exemplaar van Slaap! Wees er snel bij want op = op.


cc De Kern\ Yorick





Geen opmerkingen: