dinsdag 23 maart 2010

Weens bloed... tot kokens toe op ons podium
Een fijne traditie. Naar goeie gewoonte zorgde Muziektheater Brasschaat weer voor een nieuwe operette in onze schouwburg: Wiener Blut, in 3 actes op muziek van Johann Strauss. Met de vertrouwde dirigent maar met een nieuwe regisseur zetten ze alles op alles om ons publiek naar het heerlijke Wenen van begin 19de eeuw te voeren. Trefwoorden waren zonder meer de liefde, intriges en misverstanden, dit alles gelardeerd met een burleske komediefactor.

De solisten zorgden samen met de voltallige cast, het orkest, het koor en een klein ballet voor een uiterst amusante namiddag in ons theater dat gevuld werd met heerlijke walsen, polka's en muzikale sterke finales.
Ook de nodige humor was aanwezig. Zo werd er al eens een mondje Antwerps gesproken en waren vooral de met champagne doordrenkte personages uitermate grappig. Het bescheiden ballet zorgde voor een extraatje en overbekende deuntjes van de Strauss familie werden door het operettepubliek fel gesmaakt. Alleen vonden sommigen het jammer dat de liederen niet in de oorspronkelijke Duitse taal gezongen werden.

Voor de rest niks dan lof! Tot volgend jaar, tot de volgende operette van Muziektheater Brasschaat!

cc De Kern \ Luther

Geen opmerkingen: