dinsdag 16 maart 2010


Zijn alle katten 's nachts dan grijs?

Of...? Juliette van 7 vraagt zich hardop af of dat niet eerder zwart moet zijn. Ik kan dan wel aankomen met dichterlijke vrijheid en het nachtelijk gebruik van schaduwen maar of ze daar genoegen mee zal nemen...?

Anne Niepold speelt in elk geval alle katten van het dak... of moesten dat pannen zijn? Bent u al verward genoeg? Of vergenoegd in de war misschien? Een aantal mensen waren dat wel in elk geval.

Anne speelt met geluiden en muziek. En met haar accordeon. Op een intens mooie manier. Met invloeden van tango, de nacht, de stad en de jazzkatten... Woorden worden nooit gesproken, wel gezongen. Het publiek wordt verrast door deze liedjes, door muziek, door klanken, geluiden, beelden, vondsten en hier en daar een prachtig streepje licht.

Amber Vandenhoeck is Anne's medeplichtige in techniek en scenografie en doet dat magistraal. De belichting en het decor vullen de muziek perfect aan, de magische truukjes zoals een verlichte sombrero of een wandelende metronoom zijn bijna geniaal. De pingpongballen (gratis geleverd met blacklight) zijn net echte muizen. Of misschien was dat dan weer niet echt de bedoeling...

En daarmee is bijna alles gezegd, denken we. Deze artiesten bezorgden ons een bijzondere namiddag vorige zondag. Bedankt daarvoor. En tot een volgende. U komt dan toch ook?

cc De Kern / Luther


[pics idem]


Geen opmerkingen: