woensdag 19 november 2008


De Kapitein kwam, zag en overwon... three times

Een echte theatervoorstelling van Kapitein Winokio, hoe zou dat dan wel zijn? We hadden hem al een publiek zien opwarmen voor Sinterklaas, een groot aantal voorstellingen voor de beren ceedees zien opluisteren, een radio sessie zien voorluisteren en zelfs zing- en danstruukjes uit de instrumentenkist zien te voorschijn toveren, dat allemaal naast de beestige beestjes voorstellingen. Maar een echte theatervoorstelling... dat hadden we onze capitano sympatico nog niet zien doen.

En het was natuurlijk een succes... big time!!! Samen met de Nederlands acteur Bert Plagman enterde de kapitein het schip 'De Kern' bijgestaan door een piratenbende: de kinderen. Op een meesterlijke manier bezweert het duo de kinderen én hun ouders. Het ene moment maken ze hun publiek dol, het andere moment is alles stiller dan muisstil; het is echt magisch. Bert kruipt (letterlijk) in de huid van respectievelijk een wufte olifant, een gestoorde beer in tutu (cfr. Fantasia?), een dolle mol, een elegante egel, een galopperend paard en een fladderende vlinder, om zo, samen met een zeer inventieve Winokio (die natuurlijk gewoon zichzelf speelt) te komen tot het verhaal: de kapitein moet kost wat kost leren dansen om zo zijn beste vriend annex stinkdier Katunga terug te vinden. En leren dansen doen ze dan ook. Samen met de kinderen wordt er met de billen geschud, met de benen getrapt, op- en afgerold zoals egels doen en worden er pirouetjes gedraaid. Zang, dans en toneel worden gepeperd met prettig gestoorde muziekjes, ultieme ballades en andere wilde verhalen.

Drie voorstelling waren er die zaterdag, alle drie uitverkocht en alle drie verdraaid goed... alle piraten nog aan toe! Ahoy!

cc De Kern / Luther

Geen opmerkingen: