vrijdag 14 november 2008

Wat is klassieke muziek?
Klassieke muziek vind je overal: in de supermarkt, op restaurant, op radio en televisie. Klassieke muziek wordt ook gebruikt in reclamespotjes en televisieprogramma’s. Ook in films wordt erg vaak klassieke muziek gebruikt.

Laat je meeslepen
Jammer genoeg denken veel mensen dat klassieke muziek automatisch ‘moeilijke’ muziek is. Dat komt omdat klassieke muziek geschreven is om stilletjes naar te ‘luisteren’. Klassieke muziek is dus niet zomaar achtergrondmuziek of muziek om op te swingen. Je moet er naar ‘willen’ luisteren. Maar wie z’n oren opent en zich wil laten meeslepen, zal snel genoeg ontdekken dat dat helemaal niet zo lastig is. Klassieke muziek is eigenlijk veel te mooi om moeilijk te zijn. En zeg nu zelf, wie zou nu met opzet ‘moeilijke’ muziek schrijven…? Dan zou zijn muziek helemaal niet meer uitgevoerd worden!

Proeven maar!
Klassieke muziek is dus eigenlijk een reuzengrote snoepjeswinkel: door van alles een beetje te proeven, ontdek je de verschillende smaken. Alleen zo zal je ontdekken waar je het meeste van houdt.

Geen opmerkingen: