dinsdag 25 november 2008



Sterk debuut van Compagnie Barbarie

“Merde”, klonk het afgelopen vrijdagavond luid in de zaal net voor de deuren opengingen. De kreet waarmee de jongedames van Compagnie Barbarie elkaar succes wensten werkte. ‘Undertwasser wasserwasser’ werd een originele en uitermate grappige voorstelling.

Zeven vrouwen stonden er op het podium, gehuld in afgrijselijke badmutsen en al even gedemodeerde lingerie. En ieder van hen met een vreemd mondstuk in hun mond. Chaos overheerste niet alleen in het decor, maar ook tussen de personages onderling. Die wilden maar een ding: winnen! Al wilden de knoken niet altijd even goed mee om in hun discipline, het synchroonzwemmen, uit te blinken. Eigen persoonlijkheden moesten wijken voor het groepsbelang. Iedereen synchroon dus, al bleek dat niet altijd zo evident. Het botste en rommelde, maar de voorstelling zelf bleef wonderwel overeind.

Een prima debuut van de dames van Compagnie Barbarie, die het publiek een fijne avond bezorgden. Wij alweer tevreden. Voor eventjes natuurlijk, want we willen ons publiek nog meer van zulke fraaie voorstellingen bezorgen. En dat gaat lukken; kijk maar naar ons programma voor de komende maanden!

cc De Kern/Jan

Geen opmerkingen: