vrijdag 30 oktober 2009



Beklijvende beelden - tentoonstelling met werk van jonge Dries Magits

Vanaf 7 november kan je het beeldend werk van Dries Magits zien in de énige Wilrijkse galerij: Kunstencentrum Berkenveld. Magits was een jong beeldend kunstenaar uit Wilrijk en overleed in 2008 op 24-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie.

Zijn ouders en familie wensen als postuum eerbetoon zijn werk te tonen. Om zo de herinnering aan hem levend te houden. Dries woonde met z'n ouders en 4 broers gedurende z'n hele jonge leven in de Oversneslaan. Hij ging hier naar de Chiro en studeerde op St. Lucas. Volgens Willem - één van de broers - zag hij in alles de twee kanten: schoonheid en gruwel, duister en licht. Om het met de woorden van Koen Vervliet - de galerijhouder - te zeggen was deze jonge kunstenaar nog niet vervolmaakt in zijn kunnen maar bezat hij ongetwijfeld veel potentieel en is het jammer dat we niet meer werk van hem te zien zullen krijgen.

De tentoonstelling toont niet allen het werk van Dries maar probeert een ruimer beeld te schetsen van zijn leefwereld. Waar haalde hij z'n inspiratie, naar welke muziek luisterde hij, wat maakte hem tot wie hij was. Persoonlijke spullen en een getuigenis van zijn broer maken de tentoonstelling persoonlijk en aangrijpend.

Concreet: tentoonstelling loopt van 7 tot 29 november in Kunstencentrum Berkenveld, Berkenveldplein 16. Zaterdag en zondag open van 14 tot 19 uur en woensdag van 17 tot 20 uur. Andere dagen op afspraak: 0476 242 991 - www.berkenveld.be

cc De Kern/cultuurantenne An

Geen opmerkingen: