dinsdag 6 oktober 2009


The Fairy Queen door Rob van der Wildt / Het Uitzicht, RVT Bloemenveld, donderdag 1 oktober in de namiddag.

Ik ben er zeker van dat verteller Rob van der Wildt twee stokpaardjes heeft: poëzie en klassieke muziek. Na een onovertroffen en unieke hulde aan Alice Nahon brengt Rob een ode aan twee Britse grootmeesters: William Shakespeare en Henry Purcell. Shakespeare schrijft 'Een Midzomernachtsdroom' in de zestiende eeuw; een dikke honderd jaar later baseert Purcell er zijn meesterlijke opera 'The Fairy Queen' op... Vandaag zitten we in de eenentwintigste eeuw en van der Wildt herwerkt en herschrijft beide stukken tot zes poëtische vertelsels, hemels afgewisseld door al even hemelse muziek, dit alles voorafgegaan door een stukje geschiedenis om het geheel beter te kunnen plaatsen.

Het zijn de fantasiefiguren Oberon, Titania, Puck en Ezelskop die hier de hoofdrol spelen. Het rommelt wat tussen de koning en koningin der geesten en een plaaggeest wordt gebruikt om Titania te betoveren: zij wordt verliefd op een man met een ezelskop. Of wordt er hier en daar afgeweken van de verhaallijn? Inderdaad, Rob van der Wildt maakt er zijn eigen "Midsummernight Queen" van in deze heerlijk en eerlijke romantische komedie, die trouwens - maak u geen zorgen - eind goed al goed afloopt.

Dank jullie wel, heren Rob, William en Henry!


ps - Deze voorstelling gemist? U kan ze nog bekijken op vrijdag 09/10/2009 in DC Romanza en op donderdag 22/10/2009 in DC Oversnes. Beide voorstellingen beginnen om 14:00.
cc De Kern / Luther

Geen opmerkingen: